Tanhupallo-tähden pysäyttävä somekuva: ”Kenenkään ei tarvitse hakea hyväksyntää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten suosikkiohjelma Putous esitteli edellisellä kaudella näyttelijä Kiti Kokkosen, jonka sketsihahmo Tanhupallo villitsi niin aikuiset kuin lapsetkin. Äskettäin paljastui, ettei Kokkonen ikävä kyllä ole mukana ohjelman seuraavalla tuotantokaudella muiden työkiireiden vuoksi.

Nyt Kokkonen on osallistunut #olisinpatiennyt-somekampanjaan julkaisemalla Instagramissa lapsuuskuvansa ja sen ohessa koskettavan kirjoituksen.

– Olisinpa tiennyt, että koulumenestys tai sen puute ei määrittele minua, älykkyyttäni tai kapasiteettiani. Että etukäteen asioiden pelkäämisestä ei ole mitään hyötyä. Että kukaan täällä ei ole toista kummallisempi, että me kaikki ollaan samaa avaruuspölyä. Ihmeellisiä ja ihania, Kiti Kokkonen kirjoitti.

Suosikkinäyttelijä nostaa päivityksessään esiin erityisesti nykyajan lasten vuosi vuodelta huolestuttavan nopeasti kasvaneen ulkonäkökeskeisyyden, jonka ei tulisi liittyä lainkaan lapsiin ja heidän elämäänsä.

– Olisinpa tiennyt, että elin upeassa ajassa lapsuuden, kun ulkonäkökeskeisyys ei vielä ollut tullut muotiin. Olisinpa myös tiennyt, että meidän kenenkään ei tarvitse hakea hyväksyntää ympäristöstä. Että me ollaan juuri sellaisia, kun ollaan ja se on hyvä niin, Kokkonen jatkaa.

– Onneksi en tiennyt, että mitä kaikkea mahtavaa, surullista, pakahduttavaa, riemastuttavaa ja haastavaa sekä mielenkiintoista oli edessä, koska osasin elää hetkessä, jota nyt aikuisena opettelen uudestaan. Kaikille elämän alkutaipaleella oleville pienille ja isoille ainutlaatuisille ihmisille monipuolisesti rikasta, uteliasta ja opettavaista matkaa. Yritetään kuunnella toisiamme, vaikka ei aina puhuttaisi samaa kieltä. Rauhaa ja Rakkautta ihmiset.

#olisinpatiennyt että koulumenestys tai sen puute ei määrittele minua, älykkyyttäni tai kapasiteettiani. Että etukäteen asioiden pelkäämisestä ei ole mitään hyötyä. Että kukaan täällä ei ole toista kummallisempi, että me kaikki ollaan samaa avaruuspölyä. Ihmeellisiä ja ihania. Olisinpa tiennyt, että elin upeassa ajassa lapsuuden, kun ulkonäkökeskeisyys ei vielä ollut tullut muotiin. Olisinpa myös tiennyt, että meidän kenenkään ei tarvitse hakea hyväksyntää ympäristöstä. Että me ollaan juuri sellaisia, kun ollaan ja se on hyvä niin. Onneksi en tiennyt, että mitä kaikkea mahtavaa, surullista, pakahduttavaa, riemastuttavaa ja haastavaa sekä mielenkiintoista oli edessä, koska osasin elää hetkessä, jota nyt aikuisena opettelen uudestaan. Kaikille elämän alkutaipaleella oleville pienille ja isoille ainutlaatuisille ihmisille monipuolisesti rikasta, uteliasta ja opettavaista matkaa. Yritetään kuunnella toisiamme ❤️ vaikka ei aina puhuttaisi samaa kieltä. Rauhaa ja Rakkautta ihmiset 🌈✨!

A post shared by kitikokkonen (@kitikokkonen) on