Tässä ovat Fort Boyard Suomen kilpailijat – mukana 18 julkkista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen seikkailuohjelma tekee paluun, kun Fort Boyard Suomi alkaa MTV3-kanavalla lauantaina 25. elokuuta. Mukana on 18 julkisuudesta tunnettua henkilöä sekä juontajat Joanna Kuvaja ja Ile Uusivuori.

Fort Boyard Suomi kerää kilpailijat Ranskan länsirannikolle sijaitsevaan Napoleonin aikakaudella rakennutettuun linnakkeeseen – taistelemaan sen herruudesta. Fort Boyardin selleissä ja sen muurien ulkopuolella kilpailijat joutuvat kohtaamaan pelkonsa silmästä silmään ja venymään fyysisyytensä äärirajoille.

Tässä 10-osaisessa seikkailussa nämä kuusi kolmihenkistä joukkuetta kilpailevat vuorotellen toisiaan vastaan ja lopuksi yksi joukkue voittaa koko linnakkeen herruuden sekä 15 000 euron rahapalkinnon. Ohjelman juontavat Joanna Kuvaja ja Ile Uusivuori.

Sininen joukkue

Roni Back, 24, tubettaja

Roni on nuorison suosioon noussut tubettaja, jonka videoita seuraa päivittäin sadat tuhannet ihmiset ympäri Suomea. Videoillaan hän puhuu ajankohtaisista aiheista, matkustelee ympäri maailmaa ja jakaa omaa elämäänsä YouTubessa. Backilta löytyy kauppatieteiden kandidaatin koulutus ja vapaa-ajallaan hän harrastaa aktiivisesti jalkapalloa ja salibandya.

Janni Hussi, 26, mediapersoona

Janni on bloggaaja, yrittäjä, mediapersoona ja liikunta-alan ammattilainen. Hän on keskittynyt hauskuuttamaan ihmisiä omalla HussiTube -kanavallaan sekä osana Biisonimafia -sketsiryhmää. Liikunta on ollut Jannin intohimo jo pienestä pitäen ja se kuuluu edelleenkin vahvasti naisen rutiineihin.

Sami Uotila, 46, näyttelijä

Sami on näyttelijä ja ääninäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten urastaan Salatut Elämät-televisiosarjassa, jossa hän nykyäänkin näyttelee, sekä Salama McQueenin roolista Autot elokuvissa. Sami oli myös kiinnitettynä Helsingin kaupunginteatterissa kymmenisen vuotta 2000-luvun alussa. Vapaa-ajallaan Sami tunnetaan innokkaana Crossfitin harrastajana ja tietokonepelit saattavat kuulemma joskus kaapata vähän liikaa aikaa.

Punainen joukkue

Siim Liivik, 30, urheilija

Siim on seuratuimpia SM-liigan pelaajia somessa. Hän on toiminut ammattijääkiekkoilijana 12 vuoden ajan, ja on vuoden 2011 Suomen mestari. Viihdealalla Siim a.k.a Märkä-Simo on saavuttanut platinaa sekä kultaa kappaleilla Häissä, Voitolla yöhön ja Tappiolla tappiin, esiintyessään yhdessä JVG-yhtyeen kanssa. Siim tekee paljon työtä hyväntekeväisyyden parissa, hän muun muassa kehittänyt Hockey Camp Tallinn-leirin vähävaraisille nuorille. Siim kuvaa itseään maailmankansalaiseksi, joka ei pelkää heittää rinkkaa selkään ja suunnata Amazonin viidakkoon kuin myöskään hypätä Ranskan linnan syövereihin ja tavoitella koko kilpailun herruutta.

Mikko Parikka, 29, näyttelijä

Mikko on näyttelijä, jonka tunnetuin rooli on Salatut Elämät-sarjassa 2010-vuodesta alkaen. Mikko on naimisissa näyttelijä Sara Parikan kanssa, joka myös näyttelee Salatut Elämät-tv-sarjassa. Heillä on kaksi tytärtä.

Shirly Karvinen, 25, juontaja

Shirly on vuoden 2016 Miss Suomi ja SuomiRock-kanavan radiojuontaja. Syksyllä hän tulee näkymään televisiossa enemmänkin, sillä Fort Boyardissa kilpailemisen lisäksi hän juontaa Subin uutta Love Island ja AVAn Viettele vaatteilla -ohjelmaa. Shirlylle seikkailut maailmalla ovat jo entuudestaan varsin tuttuja, sillä hän on asunut lapsuudessaan Sambiassa, Tansaniassa, Keniassa ja Saudi-Arabiassa.

Harmaa joukkue

Oona Kivelä, 35, tankotanssija

Oona on ammattitanssija ja nelinkertainen tankotanssin maailmanmestari muiden arvovaltaisten kultamitalien joukossa. Oonan tankotanssi-ura alkoi vuonna 2008 ja viime vuosina hän on hallinnut lajia maailmalla suvereenisti. Oona on myös voittanut ensimmäisenä naisena kultaa kilpailussa, joka ennen oli suunniteltu ainoastaan miehille. Hän on tunnettu voimastaan, atleeettisuudestaan, joustavuudestaan ja taiteellisesta tyylistään. Oona on ansioituneen uransa lisäksi suosittu lajin ohjaaja ja work shop-opettaja.

Heikki Sorsa, 36, lumilautailija

Heikki on lumilautailija, joka tunnetaan parhaiten saavutuksestaan vuoden 2002 Salt Lake Cityn talviolympialaisissa, joissa hän sijoittui seitsemänneksi. Nykyään hän keskittyy enemmän kuvaamiseen kuin itse kisaamiseen lumilautailun tiimoilta.

Perttu Sirviö, 35, remonttipiiskuri

Perttu luotsaa Maikkarin uutta remonttiohjelmaa nimeltä Remonttipiiskuri. Koko kansalle sanavalmis Perttu tuli aikanaan tutuksi vuoden 2005 Big Brother-voittajana.

Oranssi joukkue

Sabina Särkkä, 29, mediapersoona

Sabina on malli ja Miss Suomi-kilpailun 1. perintöprinsessa vuodelta 2012. Nykyisin hän on kauneusalan yrittäjä ja somevaikuttaja. Sabina on ollut mm. mukana Viidakon Tähtöset-ohjelmassa menestyksekkäästi, voittaen koko ohjelman.

Jaakko Parkkali, 22, tubettaja

Jaakko Parkkali on suureen suosioon noussut Youtube-tähti. Hänen läpimurtonsa tapahtui vuonna 2016 kun hän pokkasi yhteensä neljä palkintoa Tubeconista ja Blog Awardreista.Parkkali tuottaa viihdyttävää sisältöä kanavalleen joka saa niin nuoren kuin vanhemmankin nauramaan, Jaakkoa seuraa hänen sosiaalisissa medioissa yli 300 000 silmäparia.

Johannes Hattunen, 33, tanssija

Johannes, kutsumanimeltään Hatsolo, on paitsi kovan luokan tanssitaituri, myös luonut viimeisten vuosien aikana menestyksekkäästi uraa puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä ja työhyvinvointivalmentajana. Hatsololle kokemukset tanssiringeissä ovat opettaneet, että menestyksen raaka-aineet ovat kaikkien ulottuvilla. Varoituksena sanottakoon, Hatsolon puheista on sanottu seuraavaa ”Hatsolon ainutlaatuiset esiintymiset ovat kokemuksia, jotka ihastuttavat, itkettävät, naurattavat ja jäävät poikkeuksetta kuulijoiden mieleen.”

Valkoinen joukkue

James Nikander, 27, mediapersoona

James, eli entiseltä rap-artistinimeltään Musta Barbaari, on entinen kehonrakentaja ja somepersoona. Hän tuli tunnetuksi musiikkivideostaan “Salil eka salil vika”.James oli menestyksekkäästi mukana myös suositussa Selvityjät-ohjelmassa sekä aiemmin Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmassa.

Ringa Ropo, 52, hyvinvointivalmentaja

Pituushyppylegendaksi tituleerattu Ringa on entinen pituus- ja korkeushyppääjä. Hän on naisten pituushypyn nykyisen Suomen ennätyksen haltija tuloksella 685 sekä kahdeksankertainen lajin Suomen mestari. Nykyään Ringa toimii elämäntapa- ja hyvinvointivalmentajana.

Alma Hätönen, 28, radiojuontaja

Alma on tullut tutuksi Suomen kansalle YleX-iltapäivä-lähetyksen suosittuna radiojuontajana. Hän juontaa yhdessä Jenni Poikeluksen kanssa supersuosittua Poikelus & Hätönen showta. Alma on tehnyt juonto- ja sketsihommia myös television puolella ja tuleekin varmasti viihdyttämään kansaa myös Fort Boyardissa.

Keltainen joukkue

Teemu Packalén, 31, vapaaottelija

Teemu on ammattilaisvapaaottelija, joka ottelee maailmalla arvostetuimmassa organisaatiossa, UFC:ssä. Hän on voittanut suomenmestaruuden Brasilian jujutsussa, lukkopainissa ja vapaaottelussa. Brasilian jujutsussa hänellä on musta vyö.

Eevi Teittinen, 29, fitness-urheilija

Eevi on fitness-urheilija ja personal trainer. Hän voitti Suomen mestaruuden ensimmäisissä SM-kisoissaan lokakuussa 2015 lajinaan bikinifitness, ja sai edustuspaikan Suomen MM-kisajoukkueeseen. Eevillä on joukkuessaan mukana tuttua tiimivoimaa, sillä he kilpailevat yhdessä hänen miesystävänsä Teemu Packalénin kanssa.

Heidi Sohlberg, 37, juontaja

Heidi on Miss Suomi ja Miss Baltic Sea vuodelta 2001. Heidi on puhunut julkisuudessa avoimesti taistelustaan rintasyöpää vastaan, ja hänessä korostuu taistelutahto varmasti myös Fort Boyardissa.