Kaukosuhde voi onnistua! Molempien täytyy panostaa tarpeeksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisinaan sattuma ohjaa kaksi toisistaan kaukana asuvaa ihmistä rakastumaan toisiinsa. Kaukosuhde on lähtökohtaisesti tavallista suhdetta enemmän töitä vaativa rakkaustarina, mutta se on mahdollista kääntää voitoksi aidosti sitoutumalla.

Kun kaksi ihmistä päättää huolehtia parisuhteestaan, muodostuu heistä automaattisesti tiimi. Tosiasia kuitenkin on se, että kaukosuhteessa oleminen on piinaavaa ja vaativaa. Siinä on mahdollista onnistua, mikäli rakkaus on aidosti molemminpuolinen. Välimatka ei ole este, se on hidaste.

Kaukosuhde on psykologisesti haastavaa, mikäli kumppanukset eivät osaa pitää tarpeeksi paljon yhteyttä. Kaukana toisistaan asuvat rakastavaiset tarvitsevat muita enemmän kommunikaation eri muotoja. Heillä on oltava samankaltaiset tarpeet olla yhteydessä toisiinsa aikoina, kun ovat fyysisesti eri paikoissa, Elite Daily uutisoi.

Pariskuntien on järkevää sopia mahdollisimman paljon tapaamisia ja hetkiä, jolloin voivat viettää aikaa yhdessä. Kun suurin osa ajasta on vailla toisen ihmisen fyysistä läsnäoloa, tulee molempien tietää toisen olevan hänen kaikkensa joka henkisellä tasolla. Tällöin kommunikaatio on tärkeää viestien, soittojen tai videopuheluiden muodossa. Yhteydenpidon ei tarvitse olla jatkuvaa, mutta vähintään jokapäiväistä.

Kaukosuhteessa olevat ihmiset päivittelevät usein, miksi he tapasivat itselleen täydellisen henkilön pitkän väimatkan päästä. Mikäli he kuitenkin uskovat suhteeseen, saattaa välimatka tulevaisuudessa poistua ja työ on tuottanut tulosta. He pääsevät loppuelämäkseen toistensa luokse. Asioilla on tapana järjestyä, mikäli niiden eteen näkee vaivaa.