Lehmän käytös ihmetytti miestä – sitten tajusi sen pyytävän apua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dave-niminen mies oli ajellut Ontariossa Millbrookin alueella ja pysähtynyt kuvaamaan tien vieressä laiduntavia lehmiä. Kun mies kuvasi lehmiä, yksi lehmistä alkoi kuopimaan hermostuneen näköisenä ruohoa vilkuillessaan välillä miestä suoraan silmiin. Lopulta mies päätteli erikoisesta käytöksestä, että lehmä kaipaa apua.

Dave huomasi lähemmäksi asteltuaan, että lehmän vastasyntynyt vasikka oli laidunta ympäröivän sähköaidan väärällä puolella. Lehmä oli ilmeisesti samana päivänä maatilan omistajien tietämättä synnyttänyt vasikan, joka oli ruohikossa olleen kolon kautta luiskahtanut aidan toiselle puolelle.

Dave meni varovasti auttamaan vasikkaa ja emoa tietämättä sitä, oliko lehmän käytös aggressiivista vai ei. Lopulta mies onnistui saamaan vasikan sähköaidan oikealle puolelle. Hän oli myöhemmin käynyt ilmoittamassa tapauksesta tilan omistajalle, joka oli tarkastanut vasikan ja korvamerkinnyt uuden tulokkaan.