Tupakointi heikentää lihaksia – vähentää verisuonia jaloissa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokainen tietää, että tupakointi on erittäin haitallista terveydelle, mutta siitä huolimatta monet polttavat edelleen tupakkaa. Nyt uuden tutkimuksen myötä on käynyt ilmi, että tupakointi myös heikentää ihmisiä vaikuttamalla tuhoavasti lihaksiin.

Daily Mail -sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan tupakointi vaikuttaa ihmisten fyysiseen kuntoon hyvin laajasti. Hapenottokyvyn heikentämisen lisäksi tupakointi heikentää myös lihaksia ja huonontaa ihmisten suorituskykyä huomattavasti.

Tupakointi supistaa verisuonia, jolloin verenkierto heikkenee ja näin ollen veren mukana myös hapen ja ravinteiden kulku eri puolille elimistöä hidastuu. Tämä heikentää lihasten suorituskykyä, mutta ei ole kuitenkaan ainut tekijä, joka vaikuttaa lihaksiin.

Tupakoinnin huomattiin myös vähentävän verisuonten määrää lihaksissa, millä oli suora yhteys lihasten heikkenemiseen. Tutkijat eivät kuitenkaan vielä toistaiseksi ole pystyneet määrittelemään sitä mikä ainesosa tupakassa aiheuttaa verisuonten määrän vähenemisen etenkin jalkojen lihaksissa.