Älä mene naimisiin jos tunnistat itsesi näistä merkeistä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioliiton merkitys loppuelämän ajan kestävänä suhteena on muuttunut. Ihmiset menevät naimisiin ja saattavat myös erota heppoisin perustein tai hetken mielijohteesta. Avioliittoa ei kannata harkita, mikäli kumppanin kanssa on erimielisyyksiä isoista asioista elämässä.

Älä mene naimisiin ihmisen kanssa, jolla on erilaiset käsitykset perheen perustamisen suhteen. Mikäli myös molempien tulevaisuuden unelmat poikkeavat suuresti toisistaan, ei pariskunnan kannata solmia vihkivaloja. Avioliitto on lupaus siitä, että osapuolet sitoutuvat toisiinsa loppuelämän ajaksi. Siihen kuuluvat samanlaiset toiveet myös tulevan suhteen.

Perhe- ja sukulaisuussuhteissa saattaa olla kitkaa, mutta mikäli pariskunnan elämää rasittaa jokin läheisiin liittyvä ongelma, ei naimisiinmeno ole järkevää ennen asian ratkeamista. Myös taloudelliset erimielisyydet tai eriävät tavat hoitaa raha-asioita voivat muodostua eron syyksi nopeasti avioitumisen jälkeen. Kumppanusten on myös pystyttävä sopimaan vastuualueistaan ja esimerkiksi kyvystä jakaa kotityöt.

Avioparin onni ei tule olemaan kestävää, jos he eivät osaa riidellä oikein ja rakentavasti. Uskonto voi toimia myös melkoisena kompastuskivenä, jos ainoastaan toinen on halukas toteuttamaan siihen liittyvää elämäntapaa. Kumppanuksilla tulee olla myös samanlainen näkemys uskollisuudesta.

Lähde: Popsugar