9-vuotias lapsi pantiin laitoshoitoon – pelasi liikaa Fortnitea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Älylaitteiden käyttäminen ja tietokonepelien pelaaminen voi olla lapsille kuin digitaalista heroiinia. Yhdeksänvuotias brittityttö on joutunut laitoshoitoon pelattuaan Fortnite-peliä jopa kymmenen tuntia öisin. Hän ei lopettanut pelaamista edes vessassa käydäkseen.

Selviytymispeli Fortnite on saanut koulutytön addiktoitumaan pelaamiseen niin vakavasti, että hänet on jouduttu toimittamaan laitoshoitoon. Peruskoululainen oli noussut keskellä yötä pelaamaan, mikä vaikutti hänen koulumenestykseensä.

Lapsi nukahteli koulupäivän aikana pelattuaan koko yön. Vanhemmat tajusivat asian vakavuuden vasta tyttären käytettyään heidän luottokorttiaan pelin maksullisten lisäosien hankintaan.

Tytön käyttäytyminen oli muuttunut addiktion myötä aggressiiviseksi ja puolustelevaksi. Eräänä yönä lapsi yllätettiin pelaamasta märän tyynyn päällä istuen. Hän oli tehnyt tarpeensa tyynyyn, jotta ei olisi joutunut lopettamaan pelaamista vessareissun ajaksi.

Kun lapsen pelikonsoli poistettiin, raivostui hän ja löi isäänsä kasvoihin, Mirror uutisoi. Tytön peliriippuvuus oli jatkunut kahden kuukauden ajan ennen asian paljastumista. Digitaalinen addiktio voi pahimmillaan aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin päihderiippuvuus, uhkapeliaddiktio tai syömishäiriö.