Mr Gay Finland 2018 on kuopiolainen Ismo Poutiainen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen on valittu uusi Mr Gay Finland. Vuoden 2018 valinta on Kuopiosta kotoisin oleva ja nykyisin Tampereella asuva 35-vuotias Ismo Poutiainen. Voittaja valittiin eilen Helsingissä ravintola DTM:ssä järjestetyssä finaalissa.

– Haluan muistuttaa, että sateenkaariyhteisö koostuu eri-ikäisistä ihmisistä. Kaapista ulos tuleminen on iso asia kenelle tahansa, mutta erityisen vaikeaa se voi olla vanhemmalle miehelle, joka on jo tottunut elämään heteroperhe-elämää salaten samalla oman itsensä. Jokaisen meistä tulisi voida tuntea olevansa hyväksytty ja rakastettu iästään riippumatta, Mr Gay Finland 2018 kertoo.

Ensimmäiseksi perintöprinssiksi valittiin 24-vuotias Raahesta kotoisin oleva helsinkiläinen Simo Pokka ja toiseksi perintöprinssiksi 24-vuotias Joensuusta kotoisin oleva ja Outokummussa asuva Miro Turunen. Tekstiviestiäänestyksessä yleisön selväksi suosikiksi valittiin 25-vuotias Väinö Kähkönen Vantaalta.

Vuoden 2018 Mr Gay Finlandin valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Mr Finland 2015 Alex Hytönen, useista hittikappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Vilma Alina, Tämän kylän homopoikana tunnettu bloggaaja Eino Nurmisto, Trasek ry:n varapuheenjohtaja ja ihmisoikeusvaikuttaja Kasper Kivistö sekä lifestyle-tubettaja ja malli Mikael Renwall. Tuomariston puheenjohtajana toimi Nylon Beatista tuttu laulaja Jonna Geagea. Kilpailun juonsi Drag Show Artist -kilpailun vuonna 2017 voittanut räväkkä drag-queen Xenia.