Naapurin vauva kuoli kuumaan autoon – 12-vuotias kehitti pelastavan keksinnön!

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on kuollut vuoden 1998 jälkeen arviolta yli 700 lasta, koska heidät on jätetty liian kuumiin autoihin. Eräs kuolleista oli 12-vuotiaan Bishop Curryn naapurin perheen kuusikuukautinen vauva. Bishop sai nerokkaan ajatuksen kuultuaan traagisesta tapauksesta.

Curry päätti pari vuotta sitten kehittää laitteen, joka mittaisi auton lämpötilaa ja sen noustessa liian korkealle pelastaisi autossa olevien lasten hengen. Vasta prototyyppiasteella oleva laite, nimeltään The Oasis, käynnistää ilmastoinnin ja hälyttää apuun sekä vanhemmat että viranomaiset.

Tällä hetkellä laitteesta on vasta 3D-tulostettu malli ja suunnitelmat, ja sen kehittämiseen ryhdyttiin jo viime vuonna keräämään joukkorahoitusta. Tähän mennessä keksintöä varten on kerätty jo yli 50.000 dollaria.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.