Pilapiirtäjä sai potkut 25 vuoden jälkeen – Trumpille nauraminen oli liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin puuhastelut jakavat kansaa koko ajan voimakkaammin. Maan historian surkein presidentti on onnistunut suututtamaan kumppanivaltionsa ja lähentymään esimerkiksi perinteisen vihollisvaltionsa Pohjois-Korean kanssa. Samaan aikaan kritiikki Trumpia kohtaan kasvaa.

Nyt pittsburghilainen pilapiirtäjä Rob Rogers on kertonut saaneensa potkut Pittsburgh Post-Gazette -lehdestä 25 vuoden menestyksekkään uran jälkeen, koska hän pilaili presidentti Trumpin kustannuksella. Ennen potkuja Rogers piirsi presidentistä kuusi pilakuvaa peräkkäin, jolloin työnantaja halusi vaikuttaa pilapiirtäjän työsuhteeseen.

Lehdellä on luonnollisesti oikeus valita sen edustamat poliittiset linjaukset, joten pilapiirtäjän mukaan hänen potkujensa syy on nimenomaan Trumpia käsitelleissä stripeissä. Pittsburghin pormestari on esittänyt paheksuntansa potkujen johdosta.

Potkujensa jälkeen Rogers piirsi pilakuvan, jossa Trump ja Kim Jong-un kättelevät. Kuvassa Trump sanoo pääkallokasan päällä seisovalle Kimille: ”Olet lahjakas ja kansalaisesi rakastavat sinua. Sen näkee siitä miten he hymyilevät”.