Juhannuksena herkutellaan kotimaisella mansikalla – herkullinen vitamiinipommi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Hedelmän- ja marjanviljelijän liitto on tiedottanut kotimaisen avomaan mansikan kypsyneen sopivasti juhannukseksi. Ennätyslämmin alkukesä on kypsyttänyt mansikoita poimintakuntoon ainakin keskimääräisen mansikkasadon verran. Mansikkasadosta saattaa tulla jopa hieman tavallista pidempi.

Vaikka juhannussää näyttää alkuviikon sääennusteiden perusteella sateiselta ja viileältä, saavat suomalaiset herkutella keskikesän juhlaa maittavalla mansikkasadolla. Kasvi- ja kausihuoneissa viljeltyjä mansikoita on ollut myynnissä jo usean viikon ajan, mutta nyt myös avomaan sato on kypsynyt parhaimmilleen.

Toukokuun lämpö on vaikuttanut avomaan mansikkasadon erinomaiseen kypsymiseen, vaikkakin alueellisia eroja on koko maassa, Hedelmän- ja marjanviljelijän liitto tiedottaa.

Suomessa saadaan mansikkasatoa keskimäärin 12-13 miljoonaa kiloa. Mansikka on täynnä C-vitamiinia, joten perinteisten jälkiruokien ja hillojen lisäksi sitä kannattaa hyödyntää välipaloissa ja terveysjuomissa. Koska mansikkasato kestää vain joitakin viikkoja, kannattaa marjoista nauttia mahdollisimman paljon tuoreeltaan.

Onko sinulla tapana ostaa mansikat torilta, kaupasta vai suoraan lähituottajan tilalta? #mansikka #mansikkakesä #strawberries #yummy #kesänherkut

Publiée par Omenat & Marjat sur lundi 11 juin 2018