XXXTentacion on kuollut – Suomeen elokuulle bookattu räppäri ammuttu Floridassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen räppäri XXXTentacion on ammuttu kuoliaaksi Etelä-Floridassa sijaitsevan moottoripyöräkaupan edustalla. 20-vuotiaan artistin oli määrä esiintyä elokuussa Suomessa Weekend Festivaleilla. Poliisi on luvannut ampujan kiinni ottamiseen johtavasta vihjeestä palkkion.

Browardin piirikunnan poliisiviranomaiset ovat vahvistaneet Twitterissä tiedon, jonka mukaan maanantai-iltana surmansa moottoripyöräkaupan edustalla saanut mies on oikealta nimeltään Jahseh Dwayne Onfroy, eli artisti XXXTentacion. Kuolinuutisesta ensimmäisten medioiden joukossa uutisoinut TMZ kertoo, että räppärin kimppuun hyökkäsi kaksi aseistautunutta tummaihoista miestä, jotka olivat pukeutuneet mustiin huppareihin ja käyttäneet Dodge Journey -merkkistä ajoneuvoa kulkuvälineenään.

Ampujat olivat anastaneet XXXTentacionin ajoneuvosta Louis Vuittonin kassin, joten räppärin kimppuun hyökänneiden motiivina pidetään ryöstöä. Silminnäkijät totesivat autoonsa ammutun räppärin elottomaksi ennen pelastusviranomaisten saapumista paikalle. XXXTentacion oli ollut kotiarestissa raskaana ollutta tyttöystäväänsä kohtaan harjoittaman väkivallan takia. Mies oli kuitenkin päässyt tuomarin päätöksestä liikkumaan vapaammin harjoittaakseen musiikillista uraansa.

Netissä leviää parhaillaan videotallenteita, joissa XXXTentacionin kuolema kyseenalaistetaan. Ihmiset väittävät räppärin lavastaneen oman kuolemansa. Twitteriin on myös ladattu video- ja äänitallenteita, joissa artistin väitetään sanovan ampumiskohun olleen ainoastaan osa musiikkivideon kuvauksia. Viranomaiset ovat luvanneet 3.000 dollarin suuruisen vihjepalkkion artistin ampuneiden miesten pidätykseen johtavasta vihjeestä.