Instagram haastaa Youtuben – tällainen on IGTV

Digi · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Instagramin mahdollistavan entistä pidempien videoiden jakamisen. Nyt yhtiö on paljastanut tämän tapahtuvan uuden IGTV-palvelun muodossa.

IGTV tulee olemaan itsenäinen sovelluksensa, mutta siinä jaettua sisältöä voidaan myös katsoa Instagramissa. Maksimissaan minuutin pituisten videoiden sijaan palvelussa on mahdollista jakaa jopa tunnin mittaista sisältöä.

Instagram-tarinoiden tapaan videot esitetään pystysuorassa formaatissa. Kuten Youtubessa, kuka tahansa voi jakaa videoitaan IGTV:ssä omalla kanavallaan. Instagram on kuitenkin palkannut listoilleen Vine-tähti King Bachin ja Fortnite-striimaaja Ninjan kaltaisia somevaikuttajia luomaan palveluun sisältöä.

Instagram ilmoitti myös ylittäneensä merkittävän virstanpylvään. Vuonna 2010 perustetulla palvelulla on jo yli miljardi maailmanlaajuista käyttäjää.