Poliisi jatkaa Uber-tutkintaa: ”Epäiltyjä on useita satoja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman taksipalveluista merkittävän osan viime vuosina kahminut Uber tekee tänä kesänä paluun Suomeen, kun taksialan muutos mahdollistaa yhtiön toiminnan jatkumisen. Maailmanlaajuisesti toimiva Uber vetäytyi taannoin Suomesta, kun sen kuljettajia haastettiin oikeuteen.

Nyt poliisi on ilmoittanut jatkavansa Uber-yhtiöön ja Uber-kuljettajiin kohdistuvaa tutkintaa. Poliisi on tutkinut juttukokonaisuutta, jossa Uber-yhtiötä ja sen kuljettajia epäillään luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta.

– Poliisin tietoon on tullut uusia seikkoja, joiden vuoksi Uber-yhtiöön ja Uber-kuljettajiin kohdistuvaa tutkintaa jatketaan. Rikoksesta epäiltyjä kuljettajia on useita satoja. Esitutkintaa jatketaan rikoksesta epäillyn yhtiön ja kuljettajien rikosvastuuseen saattamiseksi sekä rikoshyödyn takaisin saamiseksi, poliisi tiedottaa.

Tällä hetkellä esitutkinta on vielä kesken, ja poliisi kertoo tiedottavansa asiasta seuraavan kerran vasta ensi syksynä.

Pari viikkoa sitten Uber kutsui medioita lehdistötilaisuuteen, jossa se kertoi uuden partneripisteensä avaamisesta Helsingin Kamppiin. Samalla yhtiö vahvisti tekevänsä paluun Suomen markkinoille. Uber lanseerasi samalla Uber Kipinä -ohjelmansa, joka on suunniteltu auttamaan kuljettajia saamaan ammattimaiseen liikennetoimintaan vaadittavat luvat.