Olut uhkaa loppua Britanniasta – syynä mallasjuoman kuplat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin miten parhaillaan käynnissä olevat jalkapallon MM-kisat aiheuttivat Moskovassa erikoisen ongelman, kun olutvarastot osoittautuivat jo kisojen ensimmäisinä päivinä aivan liian pieniksi. Tilannetta on sittemmin yritetty korjata rahtaamalla mallasjuomia kisakaupunkiin muualta Venäjältä. Nyt ongelma on kuitenkin levinnyt jo kansainväliseksi.

Independent-lehti nimittäin raportoi, että olut on loppumassa myös perinteisestä jalkapallon ja oluen maasta, eli Britanniasta. Saarivaltion pubit ovat olleet ilta illan jälkeen pullollaan jalkapallon ystäviä, ja silloin luonnollisesti myös oluen menekki on ollut rajussa kasvussa. Britanniassa syynä ongelmaan on panimoalan mukaan hiilidioksidivarastojen loppuminen.

Independent-lehden mukaan hiilidioksidin tuotannossa on ollut koko Euroopan laajuisesti vaikeuksia. Ongelma ei siten koske pelkästään olutta, sillä samassa tilanteessa ovat kaikki hiilihapotetut juomat. Esimerkiksi Coca-Colan tuotanto Britanniassa on jo keskeytynyt hiilidioksidin puutteen vuoksi. Oluen menekki on kesän ja jalkapallon MM-kisojen vuoksi juuri nyt poikkeuksellisen suurta, joten panimoala tulee mahdollisesti kärsimään jättitappiot, ellei tilannetta saada korjattua.