Mies soitti hätänumeroon 118 kertaa – pyysi jopa tuomaan maitoa!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen georgian osavaltiossa sijaitsevan Cobbin piirikunnan poliisi on antanut pidätysmääräyksen miehelle, joka soitti hätäkeskukseen 118 kertaa kolmen vuoden aikana. Hän soitti hätänumeroon muun muassa pyytääkseen maitoa.

Paikallisuutiskanava WSB-TV 2 mukaan William Baccus -niminen mies oli soittanut hätäkeskukseen pyytäen pelastusviranomaisia tuomaan hänelle maitoa, ojentamaan kaukosäätimen ja hakemaan hänen puhelimensa. Miestä oli pyydetty useita kertoja soittamaan ainoastaan aidossa hädässä, koska samalla hän esti muita saamasta apua turhilla soitoillaan. Lopulta hänen numeronsa estettiin.

Pelastusviranomaiset olivat menneet miehen luoksen joka kerta. Toisinaan 62-vuotias Baccus ei avannut heille edes ovea. Mies on liikuntavammainen sotaveteraani. Hätänumeroon ei soiteta tilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa ja tilanne on kiireetön. Esimerkkinä mainittakoon sähkökatkokset ja liikenneruuhkat. Turhat soitot viivästyttävät aidossa hädässä olevien henkilöiden avunsaantia.