Näin pyydät anteeksi oikein – kolme kohtaa listattiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Anteeksipyynnön tarkoituksena on osoittaa olevansa pahoillaan jostain asiasta. Anteeksipyynnön yhteydessä ei kuitenkaan saisi puolustella tai selitellä, vaan pahoittelun on tultava aidosti ja suoraan sydämestä. Yhtä tärkeää on, että tunnustaa asian itselleen.

Kun pyytää toiselta ihmiseltä anteeksi, ei pelkkä pahoittelun sana saa tilannetta muuttumaan. Ensin on tiedostettava syy, jonka takia pyytää anteeksi. Kun ymmärtää toiselle ihmiselle aiheutuneen mielipahan, voi sitä myös pahoitella oikein.

Toinen vaihe on se, että pyytää anteeksi. Kolmantena pahoittelevan henkilön on kerrottava, mitä aikoo tehdä toisin, jotta sama ei tulisi enää tapahtumaan uudelleen. Puolustelevat selitykset eivät kuulu anteeksipyynnön yhteyteen, mikäli haluaa osoittaa pahoittelun vilpittömästi, Redditissä kirjoitetaan.

LPT: A real, effective apology has three parts: (1) Acknowledge how your action affected the person; (2) say you’re sorry; (3) describe what you’re going to do to make it right or make sure it doesn’t happen again. Don’t excuse or explain. from LifeProTips