Panosta parisuhteeseen heinäkuussa – näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vihdoinkin kesäloma ja mahdollisuus viettää laatuaikaa oman kumppanin kanssa. Heinäkuu on yleisin kesälomakuukausi, jolloin ihmiset helposti tekevät rästihommia ja matkustelevat ympäri kotimaata. Heinäkuusta kannattaa tehdä myös parisuhteen virallinen parannuskuukausi, koska kesä ja loma ovat otollisin aikakausi yhdessäoloon.

Pariskuntien kannattaa opetella oma kesärituaali. Oma juttu, josta tulee tapa. PureWow-lehden parisuhdeasiantuntijat vinkkaavat, että kumppanukset voivat sopia tapaavansa joka maanantai lounasaikaan samassa kahvilassa. Rituaali voi olla myös parvekkeella työpäivän jälkeen nautittu viinilasillinen tai jokin muu yhteinen toimi, joka ankkuroi heitä yhteen.

Jos parisuhteessa on riitaa, voi asiasta sopia pitkän kävelylenkin avulla. Pakottakaa toisenne ulos ja lenkille yhtäaikaa, koska ulkoilun yhteydessä voi tuulettaa myös ajatuksia ja keskustella rakentavasti. Kodin ulkopuolella on myös suurempi mahdollisuus, että erimielisyydet selvitetään rauhallisemmalla äänensävyllä ja asiallisemmin.

Kehu kumppania yleisesti ja julkisesti. Kumppanin kokkailuja voi kehuskella sosiaalisessa mediassa tai olla julkisesti ylpeä hänen urasaavutuksestaan. Hehkuta puolison tekemiä asioita rehellisestä näkökulmasta katsoen ja saavuta samalla syvempää rakkautta. Heinäkuu on mitä mainiointa aikaa yhdessä kuntoilemiseen. On sanottu, että ne pariskunnat pysyvät yhdessä, jotka liikkuvat yhdessä.