Perhe pihaleikkeihin satoi tai paistoi – viisi vinkkiä ulkoilma-aktiviteetteihin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapsiperheiden kannattaa nauttia mahdollisimman paljon Suomen suvesta käyttämällä vapaa-aikansa ulkoilmassa touhuten. Aamusta iltaan saakka jatkuvat pihaleikit ja ajanvietteet takaavat terveen ruokahalun ja pitkät yöunet.

Lapsiperheet voivat nauttia kesäpäivistä esimerkiksi järjestämällä omat olympialaiset. Kesäkisoihin voi suunnitella monta lajia aina vesipallojen heittelemisestä pussihyppelyyn ja hulahulavanteen pyörittämiseen. Lounas maistuu paremmalta, kun se pakataan eväsrasioihin ja nautitaan esimerkiksi läheisessä puistossa piknikin muodossa.

Perhe voi myös taiteilla pihatietä värillisillä asfalttiliiduilla. Mikäli ei halua lähteä luonnonhelmaan tai leirintäalueelle telttailemaan, voi omalle takapihalle pystyttää pienen lomakylän. Lapset rakastavat myös puutarhahommia ja vielä on kesää jäljellä esimerkiksi omien yrttien kasvattamiseen. Jos unohti viljellä yrtit siemenistä keväällä, voi kaupasta ostettavia ruukkuyrttejä panna multaan tai ruukkuihin.