Google suunnittelee omaa konsolia ja pelipalvelua – haastaa Playstationin ja Xboxin!

Digi Pelit · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google on laajentamassa videopelien maailmaan. Yhtiön kerrotaan parhaillaan työstävän omaa Project Yeti -pelialustaansa. Project Yeti koostuisi Kotaku-sivuston mukaan sekä fyysisestä konsolista että pelien suoratoistopalvelusta.

Googlen kerrotaan myös rekrytoivan pelinkehittäjiä työstämään materiaalia alustalleen tai jopa yrittävän ostaa pelistudioita kokonaan. Pelien suoratoistopalveluiden ongelmana on tähän asti ollut se, ettei suurien datamäärien lataaminen onnistu hitaammilla yhteyksillä. Googlen alusta ratkaisi ongelman käyttämällä apuna pilvipalveluja varastoimaan suuria tiedostoja.

Googlen suunnitelmissa olisi myös yhdistää Youtube saumattomasti pelaamiseen. Sen ansiosta pelaajat voisivat esimerkiksi hakea vinkkejä vaikeisiin tilanteisiin pelin aikana avaamatta tietokonettaan tai älypuhelintaan.