Naisen jalka on turvonnut 70-kiloiseksi – näkyä vaikea uskoa todeksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poikkeuksellisen voimakkaasta jalkojen turvotuksesta, eli lymfedeemasta kärsivä amerikkalaisnainen on kehonsa vanki. Janice Greenen oikea alaraajansa on turvonnut muodottomaksi ja painaa arviolta 70 kilogrammaa. Hän etsii nyt uusia hoitokeinoja niin sanotun elefanttitaudin taltuttamiseen.

Vartalon imusolmukkeiden imusuonten tulehdus ja imunesteen virtaushäiriö tunnetaan nimellä lymfedeema. 53-vuotias Janice Greene on kärsinyt vaivasta lapsuudestaan saakka, mutta viime vuosina se on muuttanut hänen jalkojensa kokoa radikaalisti. Lääkintähenkilökunta on otaksunut Greenen tapauksen olevan yksi Yhdysvaltojen pahimmista. Sairauteen ei ole parannuskeinoa.

Leikkauksissa nestekiertohäiriön aiheuttamia turvotuksia poistattanut nainen on onnekseen saanut vierelleen miehen, joka auttaa häntä kaikissa arjen askareissa. Aviomies Raymond ottanut vaimonsa sairauden hoitamisen elämänasiakseen. Naisen jalkaa on pyritty hoitamaan muun muassa lymfaterapian avulla ja se on auttanut pikkuhiljaa turvotuksen poistamisessa. Raymondin suurin unelma olisi tanssia vaimonsa kanssa vielä jonakin päivänä.