Nainen otti kalapedikyyrin – kaikki varpaankynnet putosivat

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ulkomailla monet kauneushoitolat tarjoavat jalkahoitoja, joissa asiakkaat upottavat jalkansa kalojen akvaarioon. Akvaariossa pienet kalat syöksyvät heti jalkojen kimppuun ja alkavat syömään jaloista kuollutta ihosolukkoa pois. Tällaiset jalkahoidot ovat etenkin turistien suosiossa.

Nyt Daily Mail -sivusto kertoo karmivasta tapauksesta, jossa nainen menetti varpaankyntensä kalapedikyyrin vuoksi. Nainen oli saanut akvaariosta bakteerin, jonka aiheuttaman tulehduksen myötä hänen kummankin jalan kaikki varpaankynnet irtosivat juuria myöten.

Kalapedikyyrien suosio alkoi nousta noin kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen on huomattu, että kyseinen jalkahoito levittää bakteereja ja muun muassa c-hepatiittia sekä HIV-tartuntaa. Sen vuoksi kalapedikyyrit ovat nykyään kiellettyjä kymmenessä Yhdysvaltojen osavaltiossa.