Huolestuttava tutkimustulos: Naiset luopuvat mielummin seksistä kuin suklaasta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksi vapauttaa aivoihin jättimäisen kerta-annoksen dopamiinia, eli mielihyvää aiheuttavaa keskushermoston välittäjäainetta. Samankaltaisen tunteen voi saada suklaan syömisestä. Naiset näyttävät suosivan enemmän jälkimmäistä vaihtoehtoa, jos heidän olisi pakko valita.

Cancer Research UK on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan naisille olisi helpompi luopua kuukauden ajaksi seksistä kuin suklaasta. Kysely analysoi ihmisten tahdonvoimaa ja kiusausten vastustamista. Miehet vastasivat, että suklaan ja seksin kilpajuoksussa seksi voittaisi mennen tullen, Femail First raportoi.

Tulosten perusteella naisten tahdonvoima pelaa paremmin seksin kanssa, mutta suklaasta luopuminen olisi vaikeampaa. Jopa viisi prosenttia naisista myönsi, ettei pystyisi olemaan ilman suklaata missään olosuhteissa. Sen sijaan naisten on otaksuttu olevan enemmän kykeneväisiä noudattamaan tietynlaista ruokavaliota tai sitoutumaan parisuhteeseen miehiä paremmin.