PornHub selvitti: Nämä ihmiset viehättävät toisiaan eniten

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lukuisat avioliitto-onnea tutkivat raportit ovat osoittaneet, että mikäli kumppanukset voivat olla myös toistensa parhaita ystäviä, voivat he muodostaa onnellisen ja pitkän liiton muita todennäköisemmin. Mikä toisessa osapuolessa viehättää eniten?

Iowan yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan ihmiset haluavat parisuhteeseen ihmisen kanssa, jolla on samankaltaiset asenteet, uskomukset ja arvot. Paljon yhtäläisyyksiä omaavat henkilöt voivat muodostaa toistensa kanssa onnellisen avioliiton.

Kun toinen osapuoli tuntuu olevan sopusoinnussa oman itsensä kanssa, voi liitto toimia kärsivällisemmin, myötätuntoisemmin ja vähemmän tuomitsevaisemmin, PornHub uutisoi.

Vastakohdat eivät pysty tuottamaan samankaltaista rauhaa ja tasapainoa suhteeseen kuin samankaltaisesti toimivat ja ajattelevat ihmiset. Vetovoimaisuutta määrittelee paljon myös se, kuinka paljon toisistaan kiinnostuneet henkilöt pystyvät viettämään aikaansa yhdessä. Tutustuminen vaatii aikaa, mutta vetovoiman kasvaessa yhtä merkittävään asemaan nousevat tärkeiksi asioiksi myös yhteiset kokemukset, samankaltaisuus, vastavuoroinen kommunikointi ja kiinnostus, toisen osapuolen aiheuttama hyvän olon tunne ja se, kuinka houkuttelevan näköisenä pitää uutta kumppaniehdokasta.

Tärkeintä pitkässä parisuhteessa on kuitenkin se, että hyväksyy kumppaninsa ja rakastaa häntä omana itsenään myös alkuhuuman laskettua. Parasta rakkautta on vakiintuminen ja se, että päättää pysyä puolison rinnalla aina. Jos elämänkatsomus on samanlainen, onnistuu myös yhteisen tulevaisuuden rakentaminen yleensä suotuisammin.