Ahdistavatko raha-asiat? Näillä vinkeillä tasoitat talouttasi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Raha-asioista tulee yleensä siinä vaiheessa ahdistavia, kun talous on epätasapainossa ja miinuksen puolella. Olisi kätevää, jos talousasioiden hoitamista opeteltaisiin jo peruskoulussa, jotta ihmiset välttyisivät maksuhäiriömerkinnöiltä ja ylenpalttiselta tuhlaamiselta.

Raha-asioita on helpompi hallita ja hahmottaa käyttämällä käteistä. Kannattaa laatia viikkobudjetti, jota ei yksinkertaisesti ylitä. Kun kaikki ostokset hankkii käteistä rahaa käyttämällä, pysyy paremmin kartalla kuluista ja jäljellä olevasta rahan määrästä, PureWow vinkkaa.

Mikäli on sijoittanut rahaa osakkeisiin, ei niiden kursseja kannata seurata suurennuslasilla. Tilanteet muuttuvat niin nopeasti, että huolehtiminen voi stressata liikaa. Rahaa kannattaa sijoittaa kokemuksiin, eikä materiaan, jolloin niistä saatu pääoma tuntuu suuremmalta.

Jos haluaa todellisen mielenrauhan raha-asioidensa suhteen, voi varata ajan talousneuvojalle. Parhaiten mielenrauhaa antaa kuitenkin säästäminen. Kun panee säännöllisesti sukanvarteen tietyn summan rahaa, tietää, että on olemassa aina jonkinlainen varakassa pahan päivän varalle.