Oletko aina säilyttänyt voita väärin? Tässä asiantuntijan ohjeet

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ihmiset jakaantuvat kahteen koulukuntaan. Toiset haluavat säilyttää voin huoneenlämmössä, jotta sitä voi levittää helpommin esimerkiksi leivän päälle. Toiset puolestaan säilyttävät voin aina jääkaapissa. Molemmat tavat voivat olla oikein.

Koska voi on maitotuote, altistuu se myös helpommin bakteereille. Suolainen voi säilyy huoneenlämmössä kuitenkin pidempään kuin vähempisuolainen tai suolaton. Voi tulisi kuitenkin aina olla ilmatiiviissä säilytysrasiassa tai purkissa ja alle 21 celsiusasteessa.

Helpointa lienee tapa, jossa ottaa huoneenlämpöön aina pienen palan voita kerrallaan. Siten voi säilyy pidempään jääkaapissa, mutta saatavilla on aina myös leivälle helpommin levittyvää voita. Suolaton voi on aina turvallisinta säilyttää viileässä. Vinkin tarjosi Popsugar.