Säilytätkö näitä tuotteita kylpyhuoneessa? Voit pilata käyttökelvottomiksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kylpyhuoneessa vallitsee etenkin suihkun jälkeen kostea ja kuuma ilma, joka voi pilata kosmetiikkatuotteita sekä muita kemiallisia sekoituksia. Esimerkiksi lääkkeet voivat muuttua tai menettää vaikutuksensa väärissä olosuhteissa säilytettyinä.

Lääkkeiden lisäksi kylpyhuoneesta kannattaa poistaa meikit ja meikkivälineet. Ihon kanssa kosketuksissa olevat tuotteet keräävät runsaasti bakteereja osakseen, eikä lämmin ja kostea huoneilma ainakaan vähennä pöpöjen määrää. Meikit voivat mennä puolestaan pilalle kuumuudessa, PureWow varoittaa.

Hajuvesien koostumus on myös herkkä ja voi muuttua kylpyhuoneessa. Ihokarvojen poistohöylät ja partakoneenterät voivat ruostua kosteissa olosuhteissa. Kaikki varmasti myös tietävät, että sähkölaitteet ja kosteus eivät sovi yhteen, joten elektroniset laitteet tulee aina kytkeä kuivissa olosuhteissa pistorasiaan.

Sen sijaan kynsilakat menevät käyttökelvottomaan kuntoon kuumuuden takia. Suojakertoimia sisältävät voiteet menettävät tehonsa lämmön seurauksena, joten siksi niitä ei kannata pitää rannalla auringonpaisteessa – kuten ei myöskään kylpyhuoneessa.