Saatko pitää hääpuheen? Näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääjuhlissa on tapana pitää puheita peilaten tuoreen avioparin lapsuutta, nuoruutta ja nykyistä elämää. Puheissa saatetaan muistella hauskoja tilanteita ja vakavoitua tärkeiden hetkien ääreen. Hääpuheen tulee temmata mukaansa, ja nyt sen laatimiseen on annettu parhaimmat vinkit.

Hääpuhe kannattaa harjoitella etukäteen. Puhetta esittäessä kannattaa pitää mahdollisimman rento tyyli. Jää on helppo murtaa heti puheen alkuun kerrottavalla vitsillä tai huolettomalla muistolla hääparin osapuoliin liittyen. Puheessa kannattaa muistella asioita, jotka eivät ole kiusallisia kenenkään paikalla olevan mielestä.

Yleensä tarinat paranevat pieniin yksityiskohtiin panostamalla. Puheen aikana on hyvä kertoa olevansa onnellinen tuoreen avioparin puolesta ja samalla kannattaa kehua juhlien järjestelyitä ja kaunista tilaisuutta. Puhujan on hyvä olla oma itsensä ja nauttia kunniasta, että pääsee kehumaan avioparia ja kuuluu heidän lähimpään piiriinsä.

Puhe on suunniteltava etukäteen, koska harva muistaa sanoa kaikkia haluamiaan asioita lonkalta. Puheessa tulee olla selkeä alku, pääkohdat ja loppu. Avuksi voi ottaa muistikortteja tai paperin. Muista, että kaikki yleisöstä on varmasti puolellasi. Nosta malja halutessasi eläköön-huutojen kera.