Ota lapset apuun keittiössä – sillä on tärkeä terveysvaikutus

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapset kannattaa ottaa varhaisessa vaiheessa mukaan ruoanlaittoon. Jo pienetkin ipanat osaavat sekoittaa, rikkoa kananmunia tai silputa. Kun lapset oppivat varhaisessa vaiheessa raaka-aineiden käsittelyn, innostuvat he myös maistelemaan eri makuja monipuolisemmin.

Terveellisen ruokavalion tarjoaminen lapselle on yhtä tärkeää kuin hygieniasta ja turvallisuudesta huolehtiminen. Monipuoliseen ravintoon tutustuttaminen on pitkässä juoksussa järkevää, sillä lapset kiinnostuvat ravinnosta ainoastaan esimerkin ja mahdollisuuden kautta. Puhtaista raaka-aineista valmistettu kotiruoka on aina valmisversiota parempi vaihtoehto.

Ruokapöytähetkestä voi muodostaa päivän tärkeimmän tapahtuman, jossa jokainen perheenjäsen kokoontuu yhteen vaihtamaan kuulumisia. Lapset voivat osallistua ruoanlaittoon vaikkapa viikonloppuisin, jolloin he samalla kiinnostuvat aterioinnista. Lasten suosikkiruokia on helppo tehdä myös terveellisinä versioina vaihtamalla viljatuotteet kokojyväversioihin ja korvaamalla sokeriherkut tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Lähde: Femail First