Passiivinen tupakointi saa lapset kuorsaamaan – älä polta lapsen lähellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuorsaaminen ei aina haittaa itse kuorsaajaa, mutta muille lähistöllä tai samassa sängyssä nukkuville toisen kuorsaaminen voi olla todellinen ongelma. Nyt uuden tutkimuksen myötä on saatu selville, että pienten lasten kuorsaus voi johtua tupakoivista vanhemmista.

Daily Mail -sivusto kertoo Kiinassa suoritetusta tutkimuksesta, jossa seurattiin 88.000 lasta ja heidän nukkumistaan. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että passiiviselle tupakoinnille altistuvat lapset alkavat 87 prosenttia todennäköisemmin kuorsaamaan. Riski nousi kahdella prosentilla aina jokaista lapsen aikana poltettua tupakkaa kohti.

Kuorsausta ei pidä ottaa liian kevyesti, koska sillä on useita todellisia terveyshaittoja. Kuorsaaminen huonontaa unenlaatua, minkä vuoksi se heikentää myös lasten vastustuskykyä. Kuorsauksen on myös huomattu lisäävän riskiä sairastua dementiaan.