Et meditointia – pikaharjoitukset rauhoittavat aamulla mielen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mindfulness ja meditointi ovat tulleet olennaiseksi osaksi ihmisten mielenterveyden hyvinvointia. Moni julkisuuden henkilö on vannonut meditoinnin nimeen, mikä onkin ollut varmasti yksi vaikuttava tekijä siinä, että mielen hyvinvoinnin ylläpitämisestä on tullut todella trendikästä.

Meditointia harjoitellaan yleensä paikoillaan mukavassa asennossa silmät kiinni. Läsnäoloa pystyy harjoittelemaan kuitenkin myös samalla kun hoitaa esimerkiksi aamuaskareitaan. Myös läsnäoloharjoitusten eli mindfulnessin harjoittamisella on huomattu olevan hyviä vaikutuksia ihmisten jaksamiseen, keskittymiskykyyn ja stressin sietokykyyn.

Women’s Health -sivusto paljasti miten mielen saa rauhalliseksi ja valmiiksi päivän koitoksia varten helpoilla läsnäoloharjoituksilla heti aamulla.

1. Herätyskello soiKeskity siihen miltä peitto tuntuu ihoa vasten ja mitä ääniä kuulet. Jos mahdollista, vaihda herätyskellon hälytysääni rauhalliseen musiikkiin.

2. AamukahviMieti miltä lämmin kahvimuki tuntuu ja miltä kahvi tuoksuu. Hengittele rauhassa ja nauti täydellisistä ensimmäisistä suullisista, jolloin kahvi on juuri sopivan kuumaa.

3. SuihkuKeskity kuuntelemaan suihkussa veden ääntä. Haistele shamppoon tuoksua samalla kun peset hiuksiasi.

4. TyömatkaTarkkaile ympäristöäsi. Kuuntele ääniä, katsele kasvillisuutta ja rakennuksia ja tarkastele ilman tuoksua.