Haluatko parantaa raskauden mahdollisuutta? Nämä 8 asiaa auttavat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lähes kaikkien haaveena on oman perheen perustaminen jossakin elämänvaiheessa. Nyt on listattu asioita, joihin naisten kannattaa kiinnittää huomiota mahdollista jälkikasvua haaveillessaan. Hedelmällisyys kasvaa terveellisten elämäntapojen myötä.

Aivan ensimmäiseksi on hyvä varata aika terveystarkastukseen ja varmistaa muun muassa verikokeiden avulla oma terveyden tila. Tupakoiminen vaikuttaa munasolujen hyvinvointiin, joten se kannattaa lopettaa hyvissä ajoin ennen vauvan yrittämistä.

Mahdollista lapsentekoa on järkevää ajatella kaukaa viisaasti käyttämällä kondomia satunnaisten seksikumppanien kanssa elämänsä aikana. Erilaiset sukupuolitaudit voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen.

Raskauden todennäköisyys kasvaa, jos seksiä harrastetaan ovulaation aikana. Myös yleinen hyvinvointi on tärkeää, sillä stressihormonitaso vaikuttaa hedelmällisyyteen.

Meditointi, liikunta ja nukkuminen auttavat riittävän levon saamisessa, PureWow muistuttaa.

Liukastusaineena on hyvä suosia luonnollisia tuotteita, kuten kookosöljyjä. Osa keinotekoisista kemikaaleista tuhoaa siittiösoluja.

Terveellinen ruokavalio auttaa myös raskauden saavuttamisessa, joten äidiksi haluavien kannattaa syödä runsaasti hedelmiä, vihanneksia, terveellisiä rasvoja ja hyvälaatuista proteiinia. Mikäli raskaus ei yrityksistä huolimatta onnistu, kannattaa oma hedelmällisyys testata.