Pysäyttävä video vedenalaisen luolan pelastusperaatiosta

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalla ykkösuutiseksi nousi reilu viikko sitten tapaus, jossa poikien jalkapallojoukkue ja sen nuori valmentaja jäivät jumiin vaikeakulkuiseen luokaan rankkasateiden täytettyä ulospääsyn vedellä. Pelastusoperaatio on edelleen kesken.

Massiivisessa pelastusoperaatiossa kaikki loukkuun jääneet saatiin pelastettua vastoin aikaisempia odotuksia, joiden mukaan vain osan uskottiin pelastuvan. Verkossa leviää nyt lukemattomia sukellusvideoita, joiden kerrotaan olevan peräisin Thaimaan turmaluolista.

Merkittävä osa niistä on kuitenkin vanhoja arkistovideoita, joiden ainoastaan väitetään olevan peräisin parhaillaan meneillään olevasta operaatiosta. Alla nähtävän videon todenperäisyyden Britannian yleisradioyhtiö BBC on vahvistanut. Siinä nähdään miten pelastettavaa poikaa kuljetetaan paareilla luolastossa.

Verkossa leviää myös alla nähtävä video, jossa sukeltajat kuljettavat pelastettavaa henkilöä paareihin kiinnitettynä. Video tuskin on peräisin Thaimaan operaatiosta, koska siellä sukeltajat ovat kertoneet näkyvyyden olevan veden alla lähes nollassa. Videolla sukeltajat kuljettavat pelastettavaa paareilla todella ahtaissa paikoissa, joten Thaimaan tapauksessa olosuhteet lienevät ainakin hyvin lähelle samat.