Fintelligens teki paluun! Julkaisi uuden singlen 7 vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomiräpin ystäville on luvassa Rähinä Recordsin kuluvana 20-vuotisjuhlavuonna erityistä herkkua. Nyt suomalaisen hiphop-kulttuurin suunnannäyttäjä Fintelligens on julkaissut peräti seitsemän vuoden tauon jälkeen uuden singlen Kivijalka feat. Petter.

– Mulle henkilökohtaisesti Kivijalka on oodi hiphop-kulttuurille ja meidän yhteisille juurille. Fintelligens on kivijalka, jolle kummankin meidän elämät ovat viimeisen 20 vuoden aikana rakentuneet, Elastinen kommentoi.

– Niin kuin kertosäkeessä sanotaan, on kuin olisi jatkettu tasan siitä mihin viimeksi jäätiin ilman päivääkään välissä: Samat sapluunat ja tavat toimia heräsivät helposti. Samalla biisi kertoo ystävyydestä ja siitä kuinka joihinkin asioihin voi onneksi elämässä luottaa.

Singlen tuotannosta vastaa Elastinen. Kappale on perinteistä räppiä, ja se tuntuu tässä hetkessä taas poikkeuksellisen tuoreelta. Vanha tuttu tunnelma on saatu hienosti tuotua tälle vuosikymmenelle. Singlellä kuullaan tutun kaksikon lisäksi feattaajan roolissa ruotsalainen pitkän linjan rap-muusikko Petter.

– Kotimaiset räp-idolit ovat meiltä aina puuttuneet. Petter on lähiseutujen ehdottomasti isoin esikuva ja koko pohjoismaisen hiphopin kivijalka, Elastinen kertoo.