Älä anna helteen pilata treenejä – muista juoda tarpeeksi!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on nautittu paahtavasta ja hiostavasta helteestä, mikä on saattanut vaikuttaa myös ihmisten lenkkeilyyn ja treenaamiseen. Kuntoilu on sallittua myös kuumalla ilmalla, mutta tällöin kannattaa ottaa muuta erityisseikka huomioon.

Helteessä treenaamiseen kannattaa varautua kunnolla nauttimalla tarpeeksi nestettä ennen kuntoilun aloittamista. Lämmin sää voi aiheuttaa nopeasti pahoinvointia tai jopa lämpöhalvauksen. nestettä tulee nauttia tasaisin väliajoin vähintään 15 minuutin välein, Popsugar muistuttaa.

Pitkäkestoisen kuntoharjoittelun sijaan kannattaa suorittaa temmokkaita intervalliharjoituksia, joissa kohotetaan välillä sykettä äärimmilleen ja tasataan se sen jälkeen ennen seuraavaa sykkeen kohottamisharjoitusta. Tee esimerkiksi kahdeksan kuntoliikettä neljän minuutin sisään.

Kuumaan ilmaan voi myös tottua. Kun tarpeeksi harjoittelee lämpimässä säässä, tottuvat elimistö ja keho kuumuuteen. Kuumalla ilmalla voi myös asettaa tavotteita, kuten nopeusennätyksen kokeilemisen tietylle juoksumatkalle, jolloin kuuma sää jää mentaalisesti toissijaiseksi itsensä voittamisen taakse. Pelkän veden sijaan voi myös nauttia juomia, joissa on lisättynä elektrolyyttejä.