Tutkimus vahvisti: Terveyttä ei saa multivitamiinipurkista!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet useista eri tutkimuksista, joissa on todistettu etteivät lisäravinteet ja vitamiinit voi korvata terveellisestä ruokavaliosta saavutettavia hyötyjä. Tuorein tutkimus on todistanut asian jälleen kerran kahden miljoonan ihmisen terveystietojen avulla.

John Hopkinsin yliopiston tutkijat ovat analysoineet kahden miljoonan ihmisen terveystietoja ja verrannut tuloksia multivitamiinivalmisteiden nauttimiseen. Multivitamiinien syöminen lisäravinteena ei suojele sydäntä sairastumiselta, kohtaukselta tai pysähtymiseltä. Vitamiinivalmisteet ovat miljoonabisnes.

On tutkittu, että multivitamiinivalmisteet eivät sisällä väitettyjä määriä hivenaineita. Liiallisella vitamiinivalmisteiden käytöllä saattaa olla jopa haitallisia vaikutuksia maksalle. Tutkijat painottavat, että ei ole olemassa pilleriä, jolla voisi korvata monipuolisen ja terveellisen ruokavalion.