Miten söpö! Kierteishäntäpiikikkö yksi ihastuttavimpia eläimiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Puupiikkisikoihin kuuluva kierteishäntäpiikikkö on suomalaisille suhteellisen tuntematon eläinlaji. Amerikkalaiseen Brookfieldin eläintarhaan syntynyt yksilö on päässyt elämänsä ensimetreiltä tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa.

Eläintarhan hoitajat ruokkivat piikkisikapienokaista pipetillä. Heinäkuun alussa syntynyt kierteishäntäpiikikkö pitää erikoista ääntä katellessaan maailmaa pienillä nappisilmillään. Etelä-Amerikan eläimistöön kuuluva poikanen on lempinimeltään Porcupette.

Puupiikkisiat ovat tavallisten piikkisikojen kaltaisia, mutta ne ovat sopeutuneet puissa kiipeilemiseen. Lajia on kuitenkin ryhdytty kutsumaan piikkasika-sanan sijaan piikiköiksi, koska niiden mahdollisia ja yhteisiä esi-isiä ei ole selvitetty.