Estä autovarkaus – kääri avaimet folioon!

Autot Digi · Tim Isokivi

Monet uudet automallit on varustettu avaimettomalla järjestelmällä, jonka ansiosta ne voidaan käynnistää koskematta ajoneuvoon fyysisesti. Valitettavasti järjestelmässä voi piillä turvallisuusriski.

Varkaat kykenevät kaappaamaan auton omistajan avaimesta lähtevän signaalin välityslaatikon avulla. Maailmalta onkin kantautunut lukuisia tapauksia, joissa upouudet ajoneuvot ovat häipyneet varkaiden mukaan vain sekunneissa.

Avain on kuitenkin mahdollista suojata signaalin kaappaukselta. Halvin ja mahdollisesti helpoin keino on kääriä avaimet tavalliseen alumiinifolioon.

– Se ei ole ihanteellinen tapa suojata avaimia, mutta se on kaikista edullisin keino. Cyberuhka on niin suuri ja jatkuvasti muuttuva etteivät kuluttajat pysy enää mukana, FBI:n entinen tietoturva-asiantuntija Holly Hubert kuvaili Detroit Free Press -lehdelle.

Hubert suosittelee käyttämään muutaman euron enemmän niin kutsutun Faraday-pussin ostamiseen. Kyseessä on signaalien ulos- ja sisäänpääsyä ehkävästä materiaalista valmistettu suojapussi avaimille.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.