Tammerfest käynnistyy – Ratinanniemen lauantai jo loppuunmyyty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen kesän mittavan kaupunkifestivaali alkaa huomenna keskiviikkona Keskustorilla ja klubeilla, mutta pääareena Ratinanniemi avaa porttinsa torstaina.

Tarjolla on yhteensä toistasataa keikkaa ja muuta ohjelmanumeroa. Pääareenalla Ratinanniemessä esiintyvät Cheek, Haloo Helsinki!, Kaija Koo, JVG, Lauri Tähkä, Juha Tapio sekä Nylon Beat ja Tiktak. Pääareenan kansainvälinen tähti on tanskalainen Mew. Ratinanniemen lauantai on jo ennakkoon loppuunmyyty.

– Tapahtuman lipunmyynti käy historiallisen vilkkaana. Ratinanniemen lauantain kaikki lipputyypit on tähän mennessä jo loppuunmyyty, muistuttaa tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen.

Keskustorilla luvassa on maksutonta ohjelmaa neljän päivän ajan. Tapahtuman tavaramerkiksi muodostuneet Kari Peitsamon päivittäiset keikat toteutuvat tänäkin vuonna. Lisäksi lavalle nousevat Hovimuusikko Ilkka, Iisa, Kalle Ahola, Kuumaa, Laura Moisio ja Eurooppaa valloittanut View.

Tammerfestin vilkas yöelämä nähdään klubeilla. Perjantaina Ilveksen yökerhossa nähdään 90-luvun hittiyhtye E-Rotic sekä DJ Jocka ja DJ Juissi. Ilveksen muita tähtiä ovat Kasmir ja Evelina. Pakkahuoneella ja Klubilla esiintyvät paluukeikan tekevä Horsepower sekä muun muassa Disco Ensemble, Kolmas Nainen, Viikate ja Maj Karma.

Viihdemaailma Ilonassa esiintyvät Pandora, DJ Matti Airaksinen ja bilebändi Jimmy Cola. Hullu Porossa nauretaan Suomen eturivin stand up -koomikkojen tarjoamalle viihteelle. Tapahtuman virallisena jatkobilepaikkana toimii Fat Lady -yökerho Hämeenkadulla.