Facebookin nolo moka: ”Nelson Mandelan kuolemasta sata vuotta”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuodet saattavat tuntua vierähtävän joskus turhankin nopeasti, mutta aivan vuosisataa ei vuodesta 2013 ole onneksi ehtinyt vierähtämään. Näin tosin väitti yhteisöpalvelu Facebook tänään suomalaiskäyttäjille.

Heinäkuun 18. päivä vietettävää Nelson Mandelan päivää juhlistettiin myös Facebookin toimesta. Monien yllätykseksi yhteisöpalvelu kuitenkin väitti eteläafrikkalaisen ihmisoikeusaktivistin kuolemasta kuluneen jo sata vuotta.

Todellisuudessa Mandela menehtyi kuitenkin vasta alle viisi vuotta sitten, 5. joulukuuta 2013. Sen sijaan Mandelan syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Nelson Mandela -päivää vietetäänkin apartheidiä vastaan kamppailleen arvostetun poliitikon syntymäpäivän kunniaksi.

 

https://twitter.com/KySamuli/status/1019439389158641664