Helppo niksi sitruunamehun puristamiseen – eikä hedelmää tarvitse halkaista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sitruuna on makea ja hapan hedelmä, joka maistuu niin makeissa jälkiruoissa kuin suolaisissakin herkuissa. Sitruuna on oiva apu myös siivoamisessa. Sitruunan yleisin käyttötapa edellyttää kuitenkin aina lähes poikkeuksetta sitä, että hedelmästä käytetään pelkkä mehu.

Sitruunan mehun pystyy keräämään talteen helposti ja yksinkertaisesti puolittamalla hedelmän ja puristamalla sitä. Viimeisten pisaroiden puristaminen on kuitenkin melko vaivalloista, minkä vuoks Unilad-sivusto onkin nyt julkaissut hyvin tarpeellisen niksin, jonka avulla sitruunan mehu puristuu hedelmästä helpommin.

Niksissä sitruunaa ei puolitetakaan vaan siihen pistetään reikä. Aluksi sitruunaa pyöritellään pöytää vasten niin, että sitruuna pehmenee ja sen hedelmäliha rikkoutuu vapauttaen sitruunan sisälle mehua. Tämän jälkeen sitruunan päähän tehdään paksulla neulalla tai muulla kovalla tikulla reikä.

Kun sitruunaa puristaa, mehu valuu ulos reiästä. Tämä mahdollistaa myös sitruunan säilyttämisen jääkaapissa seuraavaa puristuskertaa varten. Puolitettu hedelmä pilaantuu nopeammin, minkä vuoksi tämä niksi onkin erittäin hyödyllinen.

Lemon Juice Hack

Easy peazy lemon squeezy 🍋

Publiée par UNILAD Grub sur Dimanche 15 juillet 2018