Instagramiin odotettu ominaisuus – voit poistaa seuraajia!

Digi · Tim Isokivi

Instagram kokeilee parhaillaan uutta ominaisuutta, joka saattaa joko hillitä tai pahentaa somedraaman määrää. Sovellus tarjoaa nimittäin käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa siihen, kuka heitä seuraa.

Uuden ominaisuuden myötä Instagram-seuraajiaan voi poistaa. Asianomaiselle ei lähetetä asiasta ilmoituksta, joskin hän todennäköisesti huomaa asian muulla tavalla ennemmin tai myöhemmin. Ominaisuus on The Verge -sivuston mukaan jo ilmestynyt osalle sovelluksen Android-käyttäjistä.

Oman profiilin seuraajiin on tähän asti voinut vaikuttaa lähinnä säätämällä profiilinsa yksityiseksi. Käyttäjiä on myös mahdollista estää kokonaan, mutta monet pitävät sitä viimeisenä oljenkortena.

Toukokuussa Instagramiin ilmestyi myös Hiljennä-nappi. Sen avulla esimerkiksi liian tiuhaan tahtiin kuviaan jakavan tai muuten vain ärsyttävän kaverin sisällön voi asentaa pimentoon haluamakseen ajaksi.