Leila K teki paluun! Päihdekierteestä takaisin festarilavoille

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Yksi viime vuosikymmenien karuimmista artistikohtaloista nähtiin 1990-luvulla Ruotsissa, kun supersuosioon noussut Leila K päätyi päihderiippuvaiseksi kodittomaksi ja asumaan siltojen alla. Poptähti teki kuitenkin muutama vuosi sitten paluun ja katosi uudelleen.

Nyt Aftonbladet kertoo, että Leila K on palannut esiintymislavoille. Hän on esiintynyt viime aikoina ainakin Kööpenhaminassa ja Göteborgissa.

Rajussa päihdekierteessä jo vuosikymmeniä ollut Leila K esiintyi viime lauantaina Vi som älskar 90-talet -festivaaleilla Ruotsissa ja sitä ennen vastaavassa tapahtumassa Tanskassa.

Aftonbladetin mukaan poptähti elää nykyisin raitista elämää erossa päihteistä. Lehdelle Leila K kertoi harkitsevansa jopa uuden musiikin tekemistä, sillä hän aikoo palata studioon jo syksyllä.

Himos Festival 2015, Leila K, Kuva: Santeri Saarinen, Stara.

Leila K tunnetaan jättihiteistään Got to Get, Electric, Open Sesame ja C’mon Now. 1990-luvun viimeisellä Suomen visiitillään Vaasan Rantarockissa vuonna 1995 hän päätyi Staran saamien tietojen mukaan ravintolasta suoraan putkaan ja hänet passitettiin ensimmäisellä mahdollisella lennolla takaisin kotimaahan.

Rajussa päihdekierteessä jo tuolloin ollut poptähti ajautui sittemmin talousvaikeuksiin ja lopulta kodittomaksi. Leila K yritettiin pelastaa konserttikeräyksellä, mutta keräysrahat katosivat muihin tarkoituksiin.

Muutama vuosi sitten Leila K teki Suomessa rap-duo Rob’n’Raz kanssa kokonaisen festarikiertueen, jonka keikoilla hänet nähtiin jälleen hyvin sekavassa tilassa. Sittemmin hänelle myytiin keikka muun muassa Kuopioon, mutta hän kuitenkin perui esiintymisen henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Tammerfest 2015, Leila K, Kuva: Annika Kela, Stara
Tammerfest 2015, Leila K, Kuva: Annika Kela, Stara

PÄIVITYS: Lisätty video Kööpenhaminan keikalta.