Mies sai ravustusreissulla lihansyöjäbakteerin – menettää kaikki raajansa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuva 60-vuotias Angel Perez oli ollut ravustusreissulla Maurice Riverin maisemissa. Seuraavana päivänä hänen oikea jalkansa alkoi turvota ja siihen tuli rakkuloita. Hän hakeutui lääkärin vastaanotolle.

Vasta kolmannella lääkärikäynnillä lääkintähenkilökunta ymmärsi, mistä miehen vaivoissa oli kyse. Angel Perezillä oli elimistössään lihansyöjäbakteeri, joka oli tarttunut jalkaan pienen haavan kautta.

Nyt miehen raajat joudutaan amputoimaan hengen pelastamiseksi, Washington Post uutisoi.

Nekrotisoiva faskiitti, eli tutummin lihansyöjäbakteerina tunnettu tauti, on hyvin harvinainen sairaus. Infektio voi kuitenkin koitua lopulta ihmisen kuolemaksi, sillä se etenee ihon ja lihaskerroksen välissä massaa tuhoten.