Putinin Trumpille antamassa jalkapallossa oli radiolähetin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa nähtiin äskettäin korkean profiilin huipputapaaminen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapasivat presidentinlinnassa Helsingissä. Samana päivänä lehdistötilaisuudessa Putin ojensi Trumpille Adidaksen jalkapallon symbolisena eleenä.

Yhdysvaltojen viranomaiset kertoivat, että jalkapallo läpivalaistiin ennen sen ojentamista presidentille. Monien mielestä olisi ollut liian rohkeaa yrittää piilottaa jalkapalloon lähetin. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että jalkapallossa oli kuin olikin radiolähetin.

Business Insider Australia on nimittäin paljastanut, että jalkapallossa oli etiketin takana NFC-siru, joka voidaan lukea esimerkiksi älypuhelimella.

Sirun alkuperäinen tarkoitus on antaa jalkapallon omistajalle tietoja jalkapallosta ja esimerkiksi tarjouksia uusista jalkapalloista, mutta viattomasta tarkoitusperästä huolimatta kyseessä on kommunikointiin tarkoitettu passiivinen siru.

Tuunattuna ja yhdessä älypuhelimen kanssa se voi kuitenkin kommunikoida esimerkiksi sijaintinsa ulkopuolisille. Se edellyttäisi kuitenkin, että presidentti jättäisi noudattamatta turvallisuusohjeita. Talouslehti Bloomberg kysyi Adidakselta voisiko siru olla muutettavissa siten, että sitä voisi käyttää hakkerointiin, mutta Adidas ei halunnut kommentoida asiaa.