Vaarallinen trendipäihde teki paluun – sammakoita varastetaan nyt suojelualueelta

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla sammakoiden nuoleminen nousi Yhdysvalloissa merkittäväksi päihtymisen muodoksi, ja sille irvailtiin televisiosarjoissa aina Beavis & Buttheadia myöden. Nyt Yhdysvaltojen viranomaiset ovat kertoneet, että myrkyllisten sammakoiden nuoleminen päihtymistarkoituksessa on taas yleistynyt.

Splash

Arizonan osavaltiossa valvontakamerat tallensivat tapauksen, jossa nuoret aikuiset kävivät yöllä varastamassa Spur Cross Ranchin luonnonpuistosta säkkikaupalla suurikokoisia noin kilon painoisia sammakoita ilmeisesti käytettäväksi päihteenä.

Biologi Randy Babb kertoi CW39-televisiokanavalle, että myrkyllisten sammakoiden nuoleminen voi olla hengenvaarallista, ellei tiedä tarkasti millainen sammakko on kyseessä. Osavaltiossa luonnonvaraisten sammakoiden ostaminen ja myyminen on laitonta.