Ruotsalaistislaamo lanseerasi maailman vahvimman ginin – uskaltaisitko maistaa?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Giniharrastajat pääsevät pian nauttimaan suositun alkoholijuoman tavanomaista vanhemmasta versiosta. Ruotsalaistislaamo Smögen on nimittäin lanseerannut 82,5 -prosenttisen ginin.

Maailman vahvin gini kantaa nimeä Strane Ultra Uncut. Yhtiöllä on aikaisempaakin kokemusta vahvoista alkoholijuomista, sillä kolme vuotta sitten tislaamo lanseerasi tuolloin maailman vahvimman 76-prosenttisen ginin.

Vahvimman ginin titteli siirtyi sittemmin skottilaiselle Twin Riverille, jonka juoma sisälsi alkoholia 77 prosenin verran. Ruotsalaistislaamon uutuusjuomasta lienee kuitenkin haastavaa laittaa vahvemmaksi.

Highfern-blogin mukaan suuremman alkoholimäärän lisäksi Strane Ultra Uncut sisältää runsaasti mausteita, kuten korianterinsiemeniä, mantelia, limeä ja yrttejä. Juomaa suositellaan nautittavaksi kylmänä ja pienin siemauksin.