Ihana avokadolevite pitää pikkunälän poissa – tällä ohjeella onnistut!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kesällä ei välttämättä tee mieli syödä saati valmistaa kuumia aterioita. Lämpimän ruoan sijasta moni turvautuu pikkusuolaisten napostelemiseen tai erilaisten salaattien syömiseen. Leivän päälle voi panna itse tehtyä avokadotahnaa.

Parhaiten avokadovoi sopii tuoreen leivän päällä nautittuna. Voin voi tehdä helposti monitoimikoneessa lisäämällä kypsän avokadon sekaan ruokalusikallisen sitruunan tai limen mehua. Lisää sen jälkeen neljä ruokalusikallista suolatonta ja huoneenlämpöistä voita. Mikäli ei halua käyttää voita, voi avokadotahnan tehdä myös oliiviöljystä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Avokadatahna soveltuu heti tarjottavaksi tai sen voi antaa jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Tahnaa voi käyttää kolme päivää valmistamisn jälkeen. Leivän lisäksi voi sopii pihvien, kalojen, pastan tai keitettyjen perunoiden päälle. Lisämakua saa helposti yrttien tai valkosipulin avulla, PureWow vinkkaa.

Two words: avocado butter. I don't normally eat dairy, but when Chef @jonbauti serves you a beautiful seasonal lunch in an avocado field, you try a little California avocado butter with your grilled corn (this was the serving for the table, not for me, though I def could've eaten more). Swipe to see more of the luscious spread prepared with @ca_avocados. I'm already contemplating how to replicate the epic avocado popsicle dessert.🌱🌽🍗🍓🍴✨ . . . . . . . . . . #avocados #avocadobutter #avocado #caavocados #caavocadotour #healthyfats #eattolive #seasonalproduce #seasonalfood #eatseasonally #eatwell #nourish #enjoyfood #feast #foodtrip #foodadventure #eatlocal #localfood #locallygrown #eeeeeats #californiagrown #californiafood #localeats #alfrescodining #cali #homegrown #goodeats #foodporn #grilled #summerfood

A post shared by Jessica Hamlin (@greeneggsnhamlin) on