Ihana avokadolevite pitää pikkunälän poissa – tällä ohjeella onnistut!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kesällä ei välttämättä tee mieli syödä saati valmistaa kuumia aterioita. Lämpimän ruoan sijasta moni turvautuu pikkusuolaisten napostelemiseen tai erilaisten salaattien syömiseen. Leivän päälle voi panna itse tehtyä avokadotahnaa.

Parhaiten avokadovoi sopii tuoreen leivän päällä nautittuna. Voin voi tehdä helposti monitoimikoneessa lisäämällä kypsän avokadon sekaan ruokalusikallisen sitruunan tai limen mehua. Lisää sen jälkeen neljä ruokalusikallista suolatonta ja huoneenlämpöistä voita. Mikäli ei halua käyttää voita, voi avokadotahnan tehdä myös oliiviöljystä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Avokadatahna soveltuu heti tarjottavaksi tai sen voi antaa jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Tahnaa voi käyttää kolme päivää valmistamisn jälkeen. Leivän lisäksi voi sopii pihvien, kalojen, pastan tai keitettyjen perunoiden päälle. Lisämakua saa helposti yrttien tai valkosipulin avulla, PureWow vinkkaa.

https://www.instagram.com/p/BlljHqmBmgc/?tagged=avocadobutter

https://www.instagram.com/p/Bj3QHrRhDzg/?tagged=avocadobutter

https://www.instagram.com/p/BkDfxLnH0q1/?tagged=avocadobutter