Huawei ohitti Applen matkapuhelinjättinä – myös Samsung menetti etumatkaansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalainen Huawei on kasvanut Suomessa ja muualla maailmassa erittäin merkittäväksi matkapuhelinyhtiöksi, ja nyt se on tehnyt historiaa ohittamalla älypuhelinten markkinaosuuksissa Applen. Amerikkalainen teknologiajätti joutui keväällä väistymään kakkossijalta ja siirtymään markkinoiden kolmanneksi. Ykkönen on Samsung.

Huawei toimitti vuoden toisella vuosineljänneksellä 54 miljoonaa puhelinta, josta Apple jäi selvästi 41 miljoonalla toimitetulla puhelimellaan. Markkinajohtaja Samsung toimitti 71 miljoonaa puhelinta.

Katso video Huawein P20 -lanseerauksesta tästäAsiasta kertoneen Strategy Analyticsin mukaan Huawein markkinaosuus olisi tällä hetkellä maailmassa noin 15 prosenttia. Huawein myyntimäärä kasvoi vuodessa peräti 41 prosenttia, mikä on historiallinen saavutus jo pitkään toimineelle teknologiayhtiölle. Samaan aikaan Samsungin myyntimäärät ovat laskeneet noin 10 prosenttia.

Applelta on jo vuosien ajan odotettu uutta mullistavaa innovaatiota älypuhelinten saralla, mutta sellaista ei ole tullut. Sen sijaan yhtiö on lähinnä keskittynyt uuden innovoinnin sijaan kopioimaan uutuuksia muiden valmistajien laitteista. Huawein tämänhetkinen lippulaiva on P20 Pro, jonka esittelyssä Stara oli taannoin paikalla Pariisissa. Katso videoraportti artikkelin keskeltä.