Pettävätkö naiset vai miehet enemmän? Tutkimus paljasti karun totuuden

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Miehet ja naiset pettävät tilastojen mukaan eri syistä. Miehet ajautuvat avioliiton ulkopuoliseen syrjähyppyyn perinteisesti seksin puutteen takia, kun taas naiset hakevat uskottomuuden avulla hellyyttä ja huomiota. Nyt on selvitetty avioliiton ulkopuolisen seksin uskottomuusprosentit.

Institute of Family Studies on selvittänyt Yhdysvaltojen uskottomuustilastoja.

Raportin mukaan miehet pettävät enemmän kuin naiset. Miehistä 20 prosenttia on harrastanut avioliiton ulkopuolista seksiä, kun taas naisista samaan on sortunut vain 13 prosenttia.

Tilastojen mukaan nuoret aviomiehet ovat kaikista uskollisimpia, kun taas eniten salattuja seksiseikkailuja tekevät 70–79-vuotiaat amerikkalaismiehet.

Nuoret vaimot saattavat ajautua syrjähyppyyn aviomiehiään enemmän, mutta yleisintä uskottomuus on 60–69-vuotiaille vaimoille. Uskottomuuden erot korostuvat eri sukupuolten välillä kuitenkin 40 ikävuoden jälkeen, kun miehet ajautuvat herkemmin vieraaseen petiin. Vähiten puolisoaan pettävät yli 80-vuotiaat vaimot.